Претражи овај блог

уторак, 21. децембар 2021.

Mick Karn / David Sylvian

 


     Mick Karn (aka Anthony Michaelides) je najpoznatiji kao basista art-pop benda Japan.Njegovo specifični fretless bas zvuk i melodični stil sviranja postali su zaštitni znak ovog benda.Po raspadu Japan,1982,Kark je započeo solo karijeru,da bi se na kratko priključio Midge Ureu (Ultravox) na singlu 'After A Fashion'.1984 sa Peter Murphyem (ex-Bauhaus) osniva Dali's Car.Karn i Murphy se nisu baš dobro slagali pa Mick nastavlja solo sa albumom 'Buoy',1986 (ortački album sa Sylvianom).
     Karn se zatim posvetio svojoj strasti-skulpturi,i to veoma uspešno,nastavljajući da se bavi muzikom kao session muzičar (Kate Bush,Joan Armatrading...) i kroz brojne projekte,uglavnom saradjujući sa bivšim kolegama iz Japan,Jensenom i Barbieriem.
     U dvehiljaditim,Kark osniva sopstvenu izdavačku kompaniju MK za koju snima nekoliko dobro ocenjenih i žanrovski različitih albuma.
     2010 mu je konstatovan kancer,od koga je i preminuo 2011.
     David Sylvian (aka David Batt) je sa svojim androginim imidžom i ethereal vokalom izuzetno doprineo popularnosti grupe Japan.Po raspadu benda krenuo je da istražuje nove muzičke pravce snimajući sa Ryuichi Sakamotom (Yellow Magic Orchestra).Njegov debi album,'Brilliant Trees',učvrsto je njegovu reputaciju beskompromisnog umetnika koji ne obraća pažnju na trendove već stvara muziku po sopstvenom nahodjenju.Slede izdanja koja nastavljaju eksperimentalni put Sylviana a posebno treba pomenuti njegovu saradnju sa Holger Czukayem (ex-Can).
      1991 Japan su se ponovo okupili ali pod imenom Rain Tree Crow i izdali LP.Nakon toga,Sylvian nastavlja saradnju sa različitim muzičarima uklkučujući Sakamota,Robert Frippa i bivšim kolegom (i bratom) iz Japan,Steve Jansenom.
      Čak i sa manje dobrim pesmama,Sylvian poseduje tako dobar vokal kojim 'izvlači' svaku numeru i daje joj poseban ukus.

MICK KARN  Selected  (MK,2007)


DAVID SYLVIAN  A Victim Of Stars 1982-2012  (Virgin,2012)



links in...

1 коментар:

  1. https://app.box.com/s/wvs3d7jd42qm1h3t1ph009fnj5lh75ht
    https://app.box.com/s/wkhb74txbx02dh7hwn6tqryd9g1kmzza
    https://app.box.com/s/lzxsv7eqrzeg19dj2nbn3cwkjsvh49ay

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...