Претражи овај блог

недеља, 19. децембар 2021.

Photos

 


     Bivši članovi punk benda Satan's Rats,Steve Eagles (guitar,vocal) i Ollie Harrison (drums),bezuspešno su pokušavali da nagovore Jayne Casey (ex-Big In Japan,Pink Military) da se priključi njihovom novom projektu,da bi na kraju mikrofon prepustili Wendy Wu (aka Wendy Cruise),bivšoj menadžerki pub rock benda City Youth.
     Brzo dobijaju ugovor sa CBS,ali se posle samo jednog singla sele u Epic Records.Nekoliko singlova prethodi njihovom debi albumu,'The Photos',1980.Album postiže sjajan komercijalni uspeh i fotografije Wendy Wu postaju uobičajena stvar u muzičkoj štampi.U samom startu,kritičari su ih poredili sa Blondie,što članovima benda i nije baš odgovaralo.
     Drugi LP,'Crystal Tips And Mighty Mice' je realizovan samo u promo formi 1981 i nikada nije dospeo u prodavnice.Album je ispunjen čistim,melodičnim,energičnim pop zvukom i Wendy Wu nikada nije zvučala bolje tako da mi nije jasno u čemu je bio problem benda sa izdavačem.
     Wu napušta bend 1981 a ostatak grupe na kratko nastavlja sa novom pevačicom,Che,da bi Photos krajem 1981 i zvanično prestali da postoje.
     Wu je izdala tri očajna solo singla a potom saradjivala sa Steve Strangeom (Visage).
     Steve Eagles je kasnije svirao u Blurt i Bang Bang Machine.

The Photos  (Epic,1980)


Crystal Tips And Mighty Mice  (Cherry Red,2008)




links in...

1 коментар:

  1. https://app.box.com/s/nemrvhf8rm9b2b3mvh243uy09uclixmv
    https://app.box.com/s/n9h9pg51sifv06fazmfvfph7ckqtt62m
    https://app.box.com/s/52i19ogntuw0tptu7gph8391j7rpr6ue

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...