Претражи овај блог

субота, 22. јануар 2022.

BUY, BEG OR STEAL : (I'm) Stranded (EMI/Harvest,1977)

 

     Saints su za Australiju bili isto što i Sex Pistols za Britaniju ili Ramones za Ameriku.Crpeći inspiraciju iz muzike Stooges,MC5 i New York Dollsa,Saints su doneli Australijskom rocku eksplozivan,vreo zvuk kao niko ranije pre njih.
      Pošto je zapaljivi,samostalno izdat,debi singl '(I'm) Stranded/No Time',oduševio Britansku štampu 1976 (dakle pre Sex Pistols,Clash,Buzzcocks,Damned...) i zabeležio odličnu prodaju,i to kao import izdanje,velike kompanije su shvatile da se u punk rocku kriju velike komercijalne mogućnosti.Saints veoma brzo realizuju ugovor sa EMI,koji,za početak,reizdaju njihov debi singl.
     Iste godine snimaju debi album,koji se pojavio u prodaji početkom 1977.Ovaj LP ne predstavlja ništa drugo do osam grubih i sirovih demo snimaka koje bend nije imao nameru da posebno studijski obradjuje,i obe strane debi singla (mnogo bolje i jasnije snimljene).Osam demosa su toliko jeftino snimljeni da im se zvuk graniči za nerazumljivim,ali što se tiče intenziteta,energije i agresivnosti,prosto su genijalne.
     Dve neobične blues-heavy balade,'Messin' With The Kid' i 'Story Of Love',izvanredan su balans ćestokim numerama.Ove pesme su sporijeg tempa i nagoveštavaju zvuk koji će Saints kasnije razviti.
     Čak i današnji punkeri su zapanjeni snagom i otvorenom vatrom 'Nights In Venice','One Way Street' i 'Erotic Neurotic'.

(I'm) Stranded
One Way Street
Wild About You  (Missing Links)
Messin' With The Kid
Erotic Neurotic
No Time
Kissin' Cousins  (Elvis)
Story Of Love
Demolition Girl
Nights In Venice
Chris Bailey - vocals
Kym Bradshaw - bass
Ivor Hay - drums
Ed Kuepper - guitar
+
The Flat Top Four - backing vocals )'Kissin' Cousins')

Нема коментара:

Постави коментар

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...