Претражи овај блог

среда, 23. фебруар 2022.

Ensemble Pittoresque

 


     1977,u slavne dane punka,u squattu poznatom kao 'Bamboulee' (Haag,Holland),upoznali su se Paulus Weiland i Richard Neumoller sa Ton Willekesom.Trio se 1978 preselio u kolibu blizu morske obale i počeli su da rade na svojoj muzici,koju su,bar u početku,stvarali samo radi sopstvenog zadovoljstva.
     Posle par javnih nastupa i nekoliko usputnih projekata,rešili su da u sopstvenoj režiji i pod imenom Ensemble Pittoresque,objave deo materijala.Tako se pojavio album 'For This Is Past',na kome se može uočiti specifična studijska tehnika i inventivnos Ton Willekesa u sviranju elektronskih instrumenata.
     Bend se seli u Belgiju,gde uspostavljaju kontakt sa distributerom Boudisque.Distributer se pobrinuo za veći publicitet,što je značilo i više novca za bend ali su se i očekivanja povećala.Da bi prevazišli očigledan nedostatak dinamike na sceni,bend se proširio sa novim članovima:Ed Van Hoven,Marion Prinz i Biko.
     Radeći na svom drugom albumu,'Frequenz',bend je trebali da nastupi četvrtog dana 'D-Day' festivala u klubu 'Paradiso' (Amsterdam),kao prvi od tri izvodjača.Sve što je moglo da se desi loše na jednom nastupu - desilo se Ensemble Pittoresque.Nastup je bio,blago rečeno,katrastofalan i ispraćeni su baražem pivskih boca.Kritika je totalno 'pokopala' bend.
      Album 'Frequenz' se pojavljuje par meseci kasnije i dobija pristojne ocene.Grupa kreće na promotivnu turneju,ali je bilo očigledno da se nešto promenilo.Početni entuzijazam se potpuno izgubio tako da njihov raspad,krajem 1984,nije predstavljao veliko iznenadjenje.

For This Is Past  (Clogsontronics,1983)


Frequenz  (Vip,1984)



     

links in...

1 коментар:

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...