Претражи овај блог

понедељак, 21. март 2022.

Units

 


     Units su bili jedan od najpopularnijih punk/art bendova iz San Francisca,krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih.Ujedno,jedan su od prvih elekctro/new wave bendova i često se spominju kao pioniri synthpunka (uz Screamers i Suicide).Units su koristili sintesajzere umesto gitara a nastupi su bili prave multimedijalne predstave na kojima su,izmedju ostalog,puštali satirične filmove o konformizmu i konzumerizmu.
     Sami su izdali debi singl,'Units',1979 a zatim još jedan,'Warm Moving Bodies',1980.Iste godine snimaju debi LP,'Digital Stimulation',i to je prvo izdanje za 415 Records.
     1982,objavljuju singl 'The Right Man' u produkciji Michael Cottena (Tubes) i dospevaju na Billboard Dance Chart.
     Uspeh ovog singla donosi bendu ugovor sa velikim izdavačem,Epic/CBS.Video za numeru 'A Girl Like You' često se mogao videti na MTVu.Sledi EP pod nazivom 'New Way To Move' za Epic/CBs,ali potpuno u skladu sa diskografskim baksizlukom ,koji ih je pratio tokom cele karijere,drugi album,u produkciji Bill Nelsona,ostao je neobjavljen sve do 2016.
     Scott Ryser i Rachel Webber,odlučuju da se presele u NYC,i to dovodi do kraja Unitsa.

Digital Stimulation  (415,1980)


New Way To Move  (Epic,1983)



...in coms

1 коментар:

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...