Претражи овај блог

четвртак, 23. јун 2022.

Aural Exciters

 


     Aural Exciters su projekat Bob Blanka,producenta i tonca iz New Yorka.U sedamdesetim Bob je bio vlasnik studija Blank Tapes u kojem je snimljena gomila hit singlova krajem sedamdesetih i početkom osmdesetih.Bob je,izmedju ostalih,saradjivao sa Talking Heads,Kid Creoleom,Lydiom Luch,Lizzy Mercier Descloux ali i sa Stingom i Donnom Summer.
     Aural Exciters je pokrenuo krajem sedamdesetih i to tako što bi zamolio svoje klijente da posle sopstvenog snimanja u njegovom studiju,odsviraju nešto od njegovog materijala.Puno izuzetnih muzičara je saradjivalo u okviru Aural Exciters ali su August Darnel,Coati Mundi i Adriana Kaegi (Kid Creole & The Coconuts) bili autori i saradnici na gotovo svim snimcima.
     Od ostalih muzičara koji se pojavljuju na jedinom albumu Aural Exciters,'Spooks In Space',treba pomenuti James Chancea,Pat Place (Bush Tetras),Ronnie Rogersa i Fonda Rae,a od neverovatne vokalne reprezentacije,Lizzy Mercier,Andy 'Coati Mundi' Hernandez i Taanu Gardner.
     

Spooks In Space  (ZE,1979)


...in coms

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...