Претражи овај блог

среда, 22. јун 2022.

Gina X Performance

 


     Duet iz Kelna,koga su činili Gina Kikoine i Zeus B.Held (ex-Birth Control).Gina X Performance su jedni od najranijih predstavnika electro-popa.Već sa prvim singlom,'No GDM' postižu veliki uspeh.
     Prvi album,'Nice Mover' objavljuju 1979 i na njemu predstavljaju svoj 'robotic soul',mix disco ritmova,hladne,eksperimentalne elektronike i Gininog androginog vokala,koji podseća na Amandu Lear ili,možda i više,na Marlene Dietrich.
     Drugi LP,'X-Traordinaire' pojavljuje se sledeće godine i donosi konvencionalniji zvuk.Istovremeno Gina saradjuje sa Billy McKenziem (Associates) tokom snimanja albuma 'Perhaps',u numeri 'The Best Of You'.Ova verzija je otpala sa konačne verzije albuma.Zeus snima svoj treći solo album i radi sa bendom Fashion (kasnije će i Gina saradjivati sa Fashion u numeri 'Love Shadow' sa albuma 'Fabrique').
     Treći album dueta,'Voyeur',je njihovo najradikalnije i najprovokativnije izdanje.Bez singla koji bi ga podržao,'Voyeur' prolazi gotovo nezapaženo i duo se razilazi,posle par promotivnih nastupa,1981.
     Tri godine kasnije,ponovo zajedno ali sada pod imenom Gina X,objavljuju LP,'Yinglish',verovatno najprihvatljiviji album koji su do tada uradili.Album je kritika sasekla,prodaja je bila očajna,tako da se Gina posvetila pisanju i organizaciji muzičkih dogadjanja.Held je nastavio da se solističkom karijerom (manje uspešno) i produkcijom (prilično uspešno) radeći sa John Foxxom,Dead Or Alive,Ninom Hagen,Die Krupps,Transvision Vamp...

Nice Mover  (Crystal/EMI Electrola,1979)


Xtraordinaire  (EMI Electrola,1980)


Voyeur  (EMI Electrola,1981)



links in...

1 коментар:

  1. https://www33.zippyshare.com/v/V9C9vmjH/file.html
    https://www33.zippyshare.com/v/gmegYmZK/file.html
    https://www33.zippyshare.com/v/i38luyUV/file.html

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...