Претражи овај блог

недеља, 30. октобар 2022.

BUY, BEG OR STEAL : Alles Ist Gut (Virgin,1981)

 

          DAF pripadaju ekskluzivnoj manjini i ne mogu biti konzumirani redovnim i konvencionalnim sredstvima komunikacija.Muzika je previše opsednuta da bi lagodno ispunjavala svakodnevne scene bitisanja.DAF predstavljaju panorame noćnih mora uz koje je ples omogućen a trans obavezan.Producirano os strane Conny Planka,'Alles Ist Gut' predstavlja duo u svetlu ekspresionističke igre čulima.Koristeći se lirskom štedljivošću,postižu isti efekat kao i Kraftwerk,iako im je pristup muzici sasvim drugačiji.
     DAF teže uznemiravajućem efektu,strukturama i zvučnim slojevima na način Pere Ubu ali i ne oklevaju da oljušte sound do poslednjih elemenata minimalizma.Ipak ne zadržavaju se dugo u jednom fazonu da bi bili dosadni.
     Od 'Sato Sato',preko 'Rote Lippen','Ich Und Die Wirklichkeit','Alle Gegen Alle' do 'Alles Ist Gut',skiciraju pejzaž uzburkanog velegrada gde svetla nikada ne zamiru u životu po smenama,u odnosima po potrebi i usamljenosti po nuždi.
     ''Ne reci ništa/Zatvori oči/Ne misli ništa/Veruj mi/Sve je dobro'' (Alles Ist Gut).

Sato-Sato
Der Mussolini
Rote Lippen
Mein Herz Macht Bum
Der Rauber Und Der Prinz
Ich Und Die Wirklichkelt
Als War's Das Letzte Mal
Verlier Nicht Den Kopf
Alle Gegen Alle
Alles Ist Gut
Gabi Delgado - vocal
Robert Gorl - electronics

Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...