Претражи овај блог

четвртак, 13. октобар 2022.

BUY, BEG OR STEAL : Mother Juno (Red Rhino,1987)

 

     Kada je izdat,1987,'Mother Juno' je bio prvi album Gun Club posle tri godine i albuma 'Las Vegas Story',1984.
     U bend se vratio Kid Congo Powers (treći put!) i uz Jeffry Lee Pierca i novu ritam sekciju,Romi Mori i Nick Sandersona (ex-Clock Dva),to je postava koja je u Berlinu snimila 'Mother Juno'.
     JLP je bio dugogodišnji poštovalac Cocteau Twins.Čini mi se da su osečanja bila obostrana,što objašnjava neobičan izbor producenta-Robin Guthriea.Čudno stvar,s' obzirom da se uz ovaj LP često vezuje reč 'ethereal',da je 'Mother Juno' verovatno nešto najbliže što su se Gun Club približili swamp rocku.Dvostruko čudno pošto je band uvek težio minimalističkom pristupu što je u totalnoj suprotnosti sa arhetipskim bendovima tog žanra.Guthriev rad samo povećava originalnost materijala i jedina stvar koja podseća na Cocteau Twins je treperenje instrumenta u mixu.
     Bilo je perioda kada sam zanemarivao album,smatrajući ga suviše 'rock',ali sada shvatam da je 'Mother Juno' najreprezentativniji Gun Club album.Preporučujem ga kao obavezan početak za one koji nisu upoznati sa radovima Gun Club,smatrajući da daje prilično dobaru sliku svega što su JLP i Gun Club uradili,izuzimajući pri tom prvi album, 'Fire Of Love' (koji je mnogo više punk od svega ostalog) i poslednji,'Lucky Jim' (stilski raznolik,varirajući od mod zvukova iz sredine šezdesetih do Robert Cray bluesa).

Bill Bailey
Thunderhead
Lupita Screams
Yellow Eyes
The Breaking Hands
Araby
Heart
My Cousin Kim
Port Of Souls
Jeffrey Lee Pierce - vocals,guitar
Kid Congo Powers - guitar
Romi Mori - bass,lead guitar ('The Breaking Hands')
Nick Sanderson - drums
+
Blixa Bargeld - guitar ('Yellow Eyes')

Нема коментара:

Постави коментар

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...