Претражи овај блог

субота, 30. септембар 2023.

Only Ones

 


     Predvodjeni Peter Perrettom,Only Ones su bili jedan od najpodcenjenijih punk bendova.Ne tako problematični kao Pistols,niti politički svesni poput Clash i svakako ni blizu Ramones sirovosti,svirali su gitarski rock utemeljen u zvuku New York Dolls i drugih proto-punkera iz sredine sedamdesetih.Inteligentne pop-rock pesme koje su stvarali objedinjavale su u sebi mladalački entuzijazam i veteransko iskustvo - bubnjar Mike Kellie svirao je sa Spooky Tooth a basista,Alan Mair je imao blizu četrdeset godina).Perrett,ritam gitarista i glavni autor u bendu,je bio izuzetno pronicljiv hroničar problema modernih,disfunkcionalnih ljubavnih odnosa.
     Uprkos hit singlu 'Another Girl,Another Planet' i podršci kritike,postali su tipičan primer obećavajućeg benda koji se nikada nije probio na veliku scenu.
     Posle tri albuma,Only Ones su se raspali 1981,ironično postajući pravi kult u godinama posle raspada.Perret se kasnije sporadično bavio muzikom (brojne su glasine o njegovoj heroinskoj zavisnosti),uključujući i nekoliko povrataka na scenu Only Onesa.

The Only Ones  (Columbia,1978)


Even Serpents Shine  (Columbia,1979)


Baby's Got A Gun  (Epic,1980)


links in...

Нема коментара:

Постави коментар

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...