Претражи овај блог

субота, 9. децембар 2023.

For Against

 


     For Against su bili neka vrsta anomalije medju Američkim 'midwestern' bendovima (pogotovo na početku karijere),s' obzirom da su inspiraciju potraćili u zvuku ranih uzdanica Factory Records i 4AD.
     Grupu iz Lincolna,Nebrasca,osnovali su članovi lokalnih bendova Cartoon Pupils i Hymn To Joy,nazvavši se najpre Glue,pa DBL i konačno Four Against One (tada su bili kvintet).Po odlasku Liz Panarelli,klavijaturista Jeff Runnings se prebacuje na bas i konačno postaju For Against.Jon Fynbu odlazi 1985 i Harry Dingman III (guitar),Gregory Hill (drums) i Jeffrey Runnings (bass) odlučuju da nastave kao trio.
     Od gomile snimljenog materijala,bend izdvaja dve numere,'Autocrat' i 'It's A Lie' i objavljuje ih kao singl na sopstvenoj Republic Issue etiketi,1985.Nešto od ovih ranih snimaka kasnije je objavljeno na EP izdanjima 'In The Marshes' (1985/2007) i 'Black Soap' (1984/2011).
     1987 objavljuju prvi LP,'Echelons' za Bruce Licherovu (Savage Republic) firmu Independent Project.Sledi USA turneja a melodični post-punk For Against kritika odlično prima.I drugi album,'December',biva odlično prihvaćen od strane kritike,ali,nažalost,Hill napušta grupu,a Dingman i Runnings nastavljaju zajedno kao Millions,melodični mainstream band.
     Početkom devedesetih Runnings ponovo pokreće For Against sa potpuno novom postavom.

Echelons  (Independent Project,1987)


December  (Independent Project,1988)


In The Marshes  (Words On Music,2007)


Black Soap  (Words On Music,2011)



     
...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...