Претражи овај блог

недеља, 28. јануар 2024.

August Darnell

 


     Odrastavš u multikulturalnoj sredini Bronxa,Darnell je veoma rano bio izložen bukvalno svim vrstama muzike.1974 je sa svojim polubratom Stony Browder Jr.-om osnovao grupu Dr.Buzzard's Origonal Savannah Band.Bend je kombinovao swing i latino muziku sa disco ritmovima a najveći uspeh postižu sa singlom 'Cherchez La Femme',1976.
     Darnell napušta grupu 1979 i priključuje se funky/disco postavi Machine i ko-autor je njihovog najvećeg uspeha,numere 'There But For The Grace Of God Go I'.Istovremeno počinje da se bavi i producentskim radom a od 1980 postaje poznat kao Kid Creole.Kao Kid Creole & The Coconuts predstavili su jedan novi stil u muzici gradeći svoj zvuk na uticaju big bendova (posebno Cab Calloway),salsa,jazz,pop i disco soundu.
     Ptva tri aqlbuma postaju izuzetno popularni u Evropi,ali su u Americi bili manje uspešni.Zato se i preselio u ,najpre Englesku a kasnije i u Skandinaviju odakle je predvodio Kid Creole & The Coconuts.

The Ultimate Collection  (CCM,2003)


Going Places:The August Darnell Years 76-83  (Strut,2008)




...in coms

Нема коментара:

Постави коментар

PSYCHEDELIA 2 : Spacemen 3, Spectrum, Farflung

  SPACEMEN 3 For All The Fucked Up Children Of This World  ( SFTRI,1995 )      Their first recordings from 1984. SPECTRUM California Lullaby...