Претражи овај блог

недеља, 25. август 2024.

Bim Sherman

 


     Jedan od najpostojanijih kult reggae izvodjača, i jedan od najpriznatijih reggae pevača sa svojim slatkim, setnim glasom. Debitovao je 1974 singlom 'One Hundred Years In Babyln' i Kingstonski studiji su počeli da se otimaju za njega, ali je Sherman želeo da ide sopstvenim putem, odbijajući da peva bilo šta drugo osim sopstvenih pesama. Zato mu je, verovatno, i diskografija relativno mala. Osnovao je sopstvene etikete, prvo Scorpio a zatim i Red Sea, prodajući svoje singlove na ulicama Kingstona. 'Golden Locks' i 'My Whole World' su mu doneli malobrojnu, ali veoma odanu publiku.
     1980 se seli u Britaniju, gde se priključuje Adrian Sherwoodovoj On-U Sound ekipi. 1982, naravno sa Sherwoodom kao producentom, snima hvaljeni LP 'Across The Red Sea', a zatim osniva Century Records. Internacionalnu pažnju privlači tek 1996 sa albumom 'Miracle', akustičnim projektom sa, ponovo, Sherwoodom.
     Sherman je preminuo 2000 u Londonu.

Crucial Cuts Vol.1  (Century,1990)



Crucial Cuts Vol.2  (Century,1990)



links in...

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/oZtAzAQB#NhiKDhhcWe04tVPF65hjOH2PnDVRIQfEnRAo4pOCEVU
    https://mega.nz/file/sId0AbbK#j1uPVWyrCOVD7nf8IhjDbcEEAPkNQniodaxOffunbW4

    ОдговориИзбриши

2 Belgen

       2 Belgen su osnvali pevač i gitarista (kasnije se prebacio na synth) Rembert De Smet i bubnjar Herman Celis, 1982, u Ghentu (BEL). De...