Претражи овај блог

уторак, 28. април 2020.

Deaf School



     Deaf School su osnovani 1974 na Liverpool Art Collegeu.Radilo se o gomili art school čudaka čija je početna ad hoc postava znala da broji i do 20 ljudi.Njihov DIY stav prethodio je cele dve godine punku.
     Predvodio ih je harizmatični Enrico Cadillac Jr. (aka Steve Allen),pod čijim vodjstvom je band krenuo art-rock pravcem,crpeći uzore prvenstveno od Roxy Music.
     1976 su pobedili na Melody Maker takmičenju talenata i dobili ugovor za ploču.
     Nažalost,Deaf School nisu nikada uspeli da unovće svoj talenat i atraktivnost.Posle tri odlično ocenjena albuma,pali su u zapećak dolaskom punka,1978.Bette Bright,Steve Allen i Clive Langer su potražili sreću u drugim projektima.
     1988,skoro originalna postava se ponovo okupila,radi nekoliko nastupa od kojih je onaj Liverpoolski izdat kao živi album,'2nd Coming'.2006 su se ponovo skupili i od tada povremeno ponovo nastupaju.
     Deaf School su izvršili bitan uticaj i to ne samo na Liverpoolske bandove.Rezillos male/female vokalni atak vuče korene iz Bright/Allen dueta,a i Madness su definitivno preuzeli dosta od Deaf School teatarskih live nastupa.Deaf School želja,i sposobnost,da zabave publiku čini ih,po mom mišljenju,vrednom i bitnom pretečom punka.

2nd Honeymoon  (WB,1976)


Don't Stop The World  (WB,1977)


English Boys,Working Girls  (WB,1978)


   
...in coms

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/sIuRgNF342VH/01-2nd-honeymoon-1976-rar
    https://ulozto.net/file/t8IOr4vMMkqC/02-don-t-stop-the-world-1977-rar
    https://ulozto.net/file/eEBvEfSIiduT/03-english-boys-working-girls-1978-rar

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...