Претражи овај блог

понедељак, 27. април 2020.

Thomas Leer


     Thomas Leer je Škotlandjanin i svirao je u nekoliko lokalnih bandova,početkom i sredinom sedamdesetih, pre nego što se preselio u London,gde je osnovao punk grupu Pressure.Od 1978,njegova muzika je sve više bila pod uticajem synthpopa i krautrocka.Iste godine sam je izdao svoj debi singl,'Private Plane'.Iako je odštampano samo 650 kopija,singl je privukao pažnju (NME singl nedelje).1979,zajedno sa Robert Rentalom snima album 'The Bridge'.1981 potpisuje ugovor sa Cherry Red,za koje snima EP '4 Movements'.Par singlova kasnije,seli se u Arista Records za koje snima tri singla i prvi pravi solo album,'The Scale Of Ten'(1985).
     1987 osniva duet,Act,zajedno sa Claudiom Brucken (ex-Propaganda).Act potpisuju ugovor sa ZTT i izdaju četiri singla i album,'Laughter,Tears And Rage',pre raspada,do koga je došlo zbog želje Bruckenove za solo karijerom.
     Leer se posle raspada Act povukao iz muzičkog biznisa.Vratio se 2003 sa novim albumom i nastavio da se (više-manje) aktivno bavi muzikom.








Contradictions  (Cherry Red,1994)


Laughter,Tears And Rage  (ZTT,1988)



links in...

1 коментар:

  1. https://ulozto.net/file/XLNTKlohezMP/01-contradictions-1994-rar
    https://ulozto.net/file/EwsZxEz6d5YV/01-laughter-tears-and-rage-1988-rar

    ОдговориИзбриши

Ataque De Caspa

       Ataque De Caspa su post-punk bend iz Madrida, osnovan sredinom osamdesetih. Grupa je imala dosta sličnosti sa drugim Evropskim post-p...