Претражи овај блог

понедељак, 31. август 2020.

Television Personalities


     Kao teenager iz Chelsea,zaposlen u Swan Song Led Zeppelina,Dan Treacy osniva Television Personalities,sredinom sedamdesetih,sa svojim ortacima iz škole,Ed Ballom i 'Slaughter' Joe Fosterom.
      U početku uspešni predstavnici nisko-budžetne nezavisne scene,proveli su ostatak karijere slavljeni od kritike i ignorisani od publike.
      Uprkos sjajnim kičastim aranžmanima njihovih 'jangly' numera,Treacy je koristio Television Personalities kao odušak svojim depresivnim osećenjima.
      Pesma o Kings Road klincima,'Part Time Punks'(1978) sa EPa 'Where's Bill Grundy Now?',oduševljava John Peela i privlači pažnju Rough Trade.
     Ukrštajući pop i psihodeliju šezdesetih sa amaterizmom Jonathan Richmana i punk stavom,Television Personalities kreiraju sedam albuma elegantnog,neobičnog Britanskog popa,od 1981 i albuma 'And Don't The Kids Just Love It' pa sve do 1995 i 'I Was A Mod Before You Was A Mod'.
     Bili su omiljena grupa mnogih,od Alan McGeea (osnivač Creation Records) do Kurt Cobaina.
     Ball je za vreme boravka u Television Personalities imao i paralelne projekte,kao što su Teenage Filmstars i Times,kojima se posvetio po napuštanju banda 1982.
     Iste godine bandu su pristupili organista Dave Musker i basista Mark Flunder,koga je ubrzo zamenio Jowe Head (ex-Swell Maps).1985,posle albuma 'The Painted Word',band prestaje sa radom nekoliko godina da bi se 1990 regrupisali u postavi:Treacy,Head i Jeff Bloom (ex-Slaughter Joe).
     Dan Treacy je bukvalno nestao krajem devedesetih.Kada je 'pronadjen' saznalo se za njegove mentalne probleme i zavisnost od heroina,amfetamina i alkohola.Zbog toga je par puta i zatvorski sankcionisan.
     2006,sa starim saradnikom Ed Ballom,vraća se albumom 'My Dark Places'.I pored traljave realizacije,numere kao 'Sick Again' i 'She Can't Stop Traffic',pokazuju da njegov talenat nije iscrpljen.
     2018,Fire Records je konačno izdala dugo godina 'izgubljeni album' Television Personalities,'Beautiful Despair',snimljen još 1990.
     Slaughter Joe Foster je ko-osnivač Creation Records.


Some Kind Of Happening : Singles 1978-89  (Fire,2019)


Some Kind Of Trip : Singles 1990-94  (Fire,2019)


...in coms

1 коментар:

  1. https://mega.nz/file/dFklWJqa#vu4ENID5HrUkmTiiWZKzMIWnxyZDaEmhes2ZTB5N0BA
    https://mega.nz/file/gV9BXBJD#FtR7B3v3gQrFJeepjU6JDUw-AyvCxQRIzO-_E1zHO-g
    https://mega.nz/file/Yd1RBBLS#Ormlshst8uQTrPZxXx_B2IcAuDayE4I-gk7iwNWJna8

    ОдговориИзбриши

Opera De Nuit

       Francuski coldwave sastav, nastao početkom osamdesetih. Prvi EP izdaju 1984 za malu, nezavisnu izdavačku kuću Contorsion i ovo izdanj...