Претражи овај блог

недеља, 18. април 2021.

Edith Nylon

 


     Edith Nylon su Francuska grupa aktivna krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih.Mylene Khaski,Christophe Boutin,Zaco Khaski,Karl Mormet i Albert Tauby su 1977 osnovali band u Parizu.Njihov početak se može okarakterisati kao punk,uz primetnu opsesiju Numanovskim temama mašinama i bio-robotikom.Drugi alnum,'Johnny Johnny',donosi promenu u zvuku i Edith Nylon zvuče poput high-tech Blondie (inače,slično Blondie,Edith Nylon je ime banda i ne odnosi se na Mylene Khaski).Finalni album,'Echo Bravo' je zabavan melanž svega i svačega i sadrži brojne Britanske i Američke uticaje koje su pokupili uz put.
     Šarmantni albumi,inteligentna lirika oplemenjena humorom,stilski mixer koji meša plesni rock,pop šezdesetih i podeseća na....pa na sve,od Pretenders do Adam Anta.S' obzirom na neke izuzetno kvalitetne numere,možda su trebali malo više insistirati na originalnosti.Pametan producent je sa njima mogao učiniti čudo.

Edith Nylon  (CBS,1979)


Johnny Johnny  (CBS,1980)


Echo Bravo  (Chiswick,1982)



links in...

1 коментар:

  1. https://app.box.com/s/obtgbfiprtbaf9ukvepf55cvverwbbsh
    https://app.box.com/s/6sna9dhro67ihfopnz4myh7zstmpul8c
    https://app.box.com/s/tx5gu8imkgwrjl5zru1bub2ncf42qfuo

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...