Претражи овај блог

понедељак, 19. април 2021.

March Violets

 


     March Violets su osnovani u Leedsu,1981.Originalnu postavu su činili Simon Denbigh i Rosie Garland (vocals),Tom Ashton (guitar),Laurence Elliot (bass) i ritam mašina nazvana Dr.Rhythm.Debitovali su EPem 'Religious As Hell',1982,za Andrew Eldritchovu etiketu Merciful Release.
     Posle singla 'Grooving Is Green' iste godine osnivaju sopstvenu firmu Rebirth.Slede singlovi 'Crow Baby' i 0Snake Dance' na kome im se priključuje Cleo Murray kao drugi ženski vokal.Singl postaje klubski hit i klasik goth žanra.Garland ih napušta 1983 a 1984 se pojavljuje kompilacija 'Natural History'.
     Još par singlova na kojima pokušavaju da se otarase 'goth' etikete,nekoliko personalnih promena,još jedna kompilacija,'Electric Shades' i kraj.March Violets se razilaze 1986 bez pravog albuma.
     Ashton je saradjivao sa Sisters Of Mercy,Danse Spciety i Clan Of Xymox.Početkom devedesetih se preselio u Phoenix,gde se bavio komponovanjem muzike za nezavisne filmove.
     Denbigh je predvodio Batfish Boys i D-Rok a Garland se bavila poezijom i kabaretskim nastupima (pod imenom Rosie Lugosi).
     2007 su imali uspešan nastup u Leedsu (Ashton,Garland i Denbigh plus Mat Thorpe na basu) ali do nastavka karijere March Violets se čekalo,zbog bolesti Garlandove,sve do 2010.Uspeli su i da objave,o sopstvenom trošku, dva albuma (sa skoro potpuno novim materijalom),2013 i 2015.

Natural History  (Rebirth,1984)


...in coms

1 коментар:

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...