Претражи овај блог

среда, 21. јул 2021.

...And What Happened Next? (post-Swell Maps)

 


      Adrian Nicholas Godfrey (kasnije Nikki Sudden) i njegov brat Kevin (kasnije Epic Soundtracks) su u razno raznim (uglavnom kučnim) varijantama svirali još od 1972.Dolaskom punka,Swell Maps postaju pravi band uz Jowe Heada (aka Stephen Bird),Phones Sportsmana (aka David Barrington),Biggles Booksa (Richard Scaldwell) i John 'Golden' Cockrilla.
     Grupa je snimila dva zvanična albuma za Rough Trade pre nego što se raspala 1980,.
     I šta je bilo posle?
     Epic i Head su snimili singl 'Rain,Rain,Rain' za Rough Trade koji je trebalo da bude najava za zajednički album 'Daga Daga Daga',koji nikada nisu završili.
     BIggles Books je pod imenom Richard Earl snimio 1981 album 'The Egg Store Ilk' i potom se povukao iz muzičkog biznisa.
     Phones Sportsman je izdao solo SP 1980 a potom se povukao iz sveta muzike,sve do 2008 kada se vraća sa grupom Phones Sportsnman Band i čak 2 CDa.Samo par godina kasnije prodaje sve svoje instrumente i odlazi u muzičku penziju ali ga je 2020 i pandemija covida vratila u studio gde je iste godine sa Škotskim bendom The NoMen i kolegom iz Swell Maps,Jowe Headom,snimio novi album.
     O daljoj karijeri John Cockrilla ne znam gotovo ništa osim da je radio do 1982 u spin-off projektu Swell Maps The Independent Piggies.
     Jowe Head je posle Swell Mapsa radio sa TV Personalities a potom i kao solista i kao vodja sastava Househunters i Palookas.
     Epic Soundtrcks je u post-Swell Maps periodu svirao sa Crime & The City Solution i These Immmortal Souls.U devedesetim se fokusirao na solo karijeru i snimio tri zapažena albuma.Umro je iz nepoznatih razloga,u snu,1997.
     Nikki Sudden je po raspadu Mapsa započeo solo karijeru a paralelno je radio i sa Dave Kusworthom i grupom Jacobites.Njegove saradnje sa drugim muzičarima su veoma brojne i navešću samo neke.Jeff Tweedy,Mick Taylor,Rowland S.Howard,Jeremy Gluck,Ian McLagan...Pisao je i članke za poznate magazine (Mojo) i fanzine.Preminuo je od srčanog udara 2006.

EPIC SOUNDTRACK

Debris

Return To Sender,1995

JOWE HEAD

Unhinged

Overground,1994



NIKKI SUDDEN

The Last Bandit

Glitterhouse,2000







PS : Sve tri kolekcije su kompilacije i služe samo za brzo upoznavanje sa muzikom Suddena,Soundtracksa i Heada.

...in coms

1 коментар:

  1. https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZ4GlCXZBxkeu5xMLWSTq092fXYg9FJTNH0k
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZXvlCXZSqeiumxgbS7J6fu74fbprJyMSCpk
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZHvlCXZyR3SAyesGVf8kPRf3G4NLjnUCHAy
    https://u.pcloud.link/publink/show?code=XZRvlCXZnzo7e4nIJWJCQ6QCnIcDK5avSvgV

    ОдговориИзбриши

Karlowy Vary

       Post-punk grupa iz Zagreba, aktivna tokom osamdesetih. Nastali su kao Korowa Bar, da bi dolaskom pevačice Varje Orlić postali Karlowy...