Претражи овај блог

недеља, 21. август 2022.

Mensen Blaffen

 


      Mensen Blaffen su šestorka iz Aalsta,Belgium.Svirali su post-moderni funk pomešan sa uvrnutim rokom.Sami su svoju muziku okarakterisali kao 'hardcore chanson'.
     Osnovani su početkom osamdesetih i učestvovali su u takmičenju Humo's Rock rally,1984,gde su stigli do finala.Iste godine snimaju mini LP,u produkciji Jo Bogaerta (producent 'Pump Up The Jam',Technotronics).Ovo ostvarenje je predstavilo specifičan zvuk grupe koji je karakterisala naivnost,razigranost,funky saksofon i neobični tekstovi na Holandskom (ili Flamanskom,valjda je to isto?).
     Bend privlači pažnju John Peela a prisutnost u njegovom programu im omogućuje nastupe ispred Virgin Prunes,Blurt i Anne Clark.
     1986 izlazi novi mini LP,'D'Un Seul Coup' (tekstovi na francuskom i Holandskom) i na njemu je nekoliko izuzetnih pesama,poput plesne 'Hippopotamie' i vrele 'Kleine Vamp'.
     Posle turneje po Zapadnoj Evropi,1988,Mensen Blaffen snimaju svoj jedini 'pravi' album,'Raven'.Rezultat intenzivnih proba,album je pun energičnih gitrskih numera u nešto mračnijem tonu.nažalost ovaj LP nije privukao pažnju koju definitivno zaslužuje i grupa se raspala.

Verzameld Werk  (OnderStroom,2014)



...in coms

1 коментар:

Baby Buddha

       Babby Buddha je manje bend a više muzički projekat, sporedna zanimacija za neke od članova Los Microwaves. David Javelosa i Charles H...