Претражи овај блог

среда, 31. јул 2024.

NEWSCHOOL GARAGE & SURF 7: Guitar Wolf, Gravedigger V, Galaxy Trio

 



GUITAR WOLF 
Wolf Rock!  (Goner,1993)
     Killer Japanese lo-fi punk from the depths of hell!!!










GRAVEDIGGER V 
All Black And Hairy  (Voxx,1984)
     Legendary raw teenage '80s garage from San Diego.










GALAXY TRIO 
Saucers Over Vegas  (Estrus,1994)
     All-instro surf/punk debut recorded live to 2-track.










GW..........https://www.mediafire.com/file/97bljf1rwmcg7r1/GUITAR+WOLF+Wolf+Rock!.zip/file

GD..........https://www.mediafire.com/file/mpvwvz4xr4mg0uz/GRAVEDIGGER+V+All+Black+And+Hairy.zip/file

GT..........https://www.mediafire.com/file/rdaa140kl0vifkr/GALAXY+TRIO+Saucers+Over+Vegas.zip/file

уторак, 30. јул 2024.

Sofa Head

 


     Punk grupa iz Darlingtona, koja je svirala melodični hardcore punk sa odličnim vokalnim harmonijama. U početku su nastupali uz ritam mašinu, dok se na mestu bubnjara nije ustalio Andrew Laing. Basista Ian Armstrong je osnivač nezavisne kompanije Meantime, za koju su Sofa Head objavili prva dva albuma.
     Snimili su tri studijska i jedan živi LP pre sraspada 1994. Pevačica Claire Sykes je nastavila karijeru u indie bendu Elliot, a Armstrong i Laing u Rugrat.

Pre Martial Yodelling  (Meantime,1989)



What A Predicament  (Meantime,1990)


Acres Of Geeses  (SMR,1992)



links in...

понедељак, 29. јул 2024.

Stiffs

 


     Phil Hendriks, Ian Barnes, Tommy O'Kane i Mark Young, školski drugovi, osnivaju Stiffs 1976. Posle par nastupa, umesto Younga, bas preuzima John McVittie. 1979 izdaju dva singla na sopstvenoj etiketi Dark Records. Uz podršku John Peela, 1980 dobijaju ugovor sa EMI. Singl 'Volume Control' im donosi nadimak 'Slade osamdesetih'. Iz nepoznatih razloga ugovor je raskinut i Stiffs prelaze u...Stiff Records(!). Još jedan singl, nastupi sa UK Subs i Anti-Pasti...ali je nešto krenulo naopako i bend se raspada sredinom 1981. Godinu dana kasnije, Hendriks i Barnes reaktiviraju bend, uz stalno promenjivu postavu, da bi konačno 1988, prekinuli sa radom.

The Punk Collection  (Captain Oi!,1999)



...in coms

недеља, 28. јул 2024.

Necessaries

 


     Osnovani u New Yorku 1978. Prvu postavu su činili Chris Spedding, čuveni Britanski gitarista i producent, Ed Tomney, Ernie Brooks (ex-Modern Lovers) i Jesse Chamberlain (ex-Red Crayola). Nedovoljno agresivni za punk, nedovoljno pozeri za Novi romanizam, Necessaries su svrstani u power pop bendove.
     Spedding se nije dugo zadržao (otišao pre prvog singla, koga je producirao John Calea), a zamenio ga je Arthur Russell. Sjajan debi LP, 'Big Sky' objavljuju 1981, i na njemu sviraju neku vrstu proto-punk/power popa, suptilno mešaju uticaje Talking Heads, Television, pa čak i Roxy Music. Album je naišao na totalno ravnodušan prijem kod publike, apsolutno nezasluženo.
     Uz punu podršku diskografske kuće, bend se vraća sledeće godine sa 'Event Horizon', na kome su drastično preradili skoro pola 'Big Sky'. Album je izdat samo u Evropi, bez ikakvog komercijalnog uspeha, što je katastrofa za, u osnovi, pop bend, i grupa se raspala.
     Arthur Russell je jedini po raspadu grupe ostvario primetniju muzičku karijeru.

You Can Borrow My Car  (IRS,1979)


Big Sky  (Sire,1981)


Event Horizon  (Sire,1982)




links in...

субота, 27. јул 2024.

Books

 


     Chris Pye, Lynda Berger, Paul Moon i Stephen Betts su bili članovi Britanskog benda Books, i to je sve što sam mogao pronaći o njima. Snimili su samo jedan LP, 1980, i uprkos 'noir' omotu, njihova muzika je bila žestoko zasnovana na klavijaturama, mešajući new wave, synth pop i power pop, ponekad me podsećajući na Devo ('Dusters').

Expertise  (Logo,1980)


...in coms

среда, 24. јул 2024.

Trevor Jackson Presents Metal Dance 1 & 2

 


     Trevor Jackson je multi-disciplinarni umetnik, osnivač uticajne electro etikete Output, producent i član post-disco/electro projekta Playgroup.
     Trevor Jackson je bio daleko ispred svih ostalih 'elektroničara' kada je u pitanju vraćanje uticaja osamdesetih u plesnu muziku. Sa dva toma kompilacije 'Metal Dance' tek je zagrebao po muzici iz te plodne decenije (iako se činilo da je taj period odavno iscrpljen), podsećajući nas na autore veoma bitne za razvoj industrial, post-punk, EBM, new wave i dance scene.
     Tamo gde su Playgroup, i drugi Jacksonovi mixovi i kolekcije, kopali po opuštenom post-punku (ili 'ojačanom' disco zvuku), 'Metal Dance' nudi ratoborni haos i jezivo drobeći zvuk. Uprkos pomalo nezgrapnom nazivu kolekcije i samo par post-punk tema, ovo je uglavnom muzika iz tvrdjeg, zlobnijeg, ćudljivijeg, mučnijeg sveta industrial-a i njegovih brojnih ogranaka i prethodnika. 

Metal Dance  (Strut,2012)



Metal Dance 2  (Strut,2012)



links in...

уторак, 23. јул 2024.

Chris & Cosey

 


     Chris Carter i Cosey Fanni Tutti (aka Christine Newby) su počeli da nastupaju kao Chris & Cosey 1981, posle raspada Throbbing Gristle, benda koji se smatra utemeljivačem industrial žanra.
     Chris i Cosey su potpisali ugovor sa Rough Trade i predstavili svoju muziku prepoznatljivu po elektronici, semplovima, mašinskim ritmovima i specifičnom vokalu Cosey. Od 1983, vlasnici su sopstvene kompanije Conspiracy International (CTI).
      Par je zaslužan za neke od najinventivnijih elektronskih albuma tokom osamdesetih i devedesetih, kao što su 'Trance' 1982, techo-pop klasik 'October (Love Song) 1983 i dancefloor hit 'Exotica' 1987.
      1992 su, uglavnom zbog zdravstvenih razloga, odlučili da smanje nastupe pred publikom i koncentrišu se na studijski rad.
     Spisak umetnika sa kojima su saradjivali je impresivan, i na njemu su imena poput Coil, Monte Cazzaza, Current 93, Eurythmics, Robert Wyatt...
     2003 Chris i Cosey su ponovo nastupali kao Throbbing Gristle, zajedno sa originalnim članovima Genesis P-Orridgeom i Peter Christophersonom.
     Od 2004 i albuma 'Cabal', nastupaju pod imenom Carter Tutti.

Collectiv Two:The Best Of Chris & Cosey  (PIAS,1989)



...in coms

понедељак, 22. јул 2024.

Silvia

 


     NDW projekt u kome su učestvovali Silvia Nemanic i Tommy Stumpff. Upoznali su se krajem sedamdesetih dok je Tommy još bio član KFC. 1982, Tommy je sa Kapt'n Kussom (Ferdinand Mackenthun, takodje u KFC) započeo snimanje albuma i angažovao Silviu (do tada bez ikakvog pevačkog iskustva) kao pevačicu. Tommy i Kapt'n Kuss su odsvirali sve instrumente, komponovali kompletan materijal i napisali tekstove, a Silvia je dodala svoj veoma dubok vokal.
     Album je objavljen za Schallmauer Records, dom mnogih Nemačkih punk, new wave i NDW izvodjača početkom osamdesetih, i pokazuje tranziciju Stumpffa od punka ka elektronici, EBM-u i kasnije techno zvuku.

Silvia  (Schallmauer,1982)



link in...

недеља, 21. јул 2024.

Sexual Harrassment

 


     Muzički projekat Američkog DJ-a i producenta Lynn Tolliver Jr.-a (aka David Payton) koji je autor kompletne muzike i tekstova. U projektu je učestvovala brojna (promenjiva) ekipa muzičara i vokala: Alicia Starr, Lynne Poole, Charlie Inez, Dale Jackson, Kelly Albright, Lourdes Figureoa...
     Projekat je bio aktivan od 1981 do 1986 i mada su u početku samo delimično koristili elektroniku, njihovi poslednji radovi su potpuno elektronski.

I Need A Freak  (Heat,1983)



...in coms

четвртак, 18. јул 2024.

Mars

 


     New York no wave/noise/experimental bend, koji su 1975 osnovali China Burg (guitar, vocal), Nancy Arlen (drums), Mark Cunningham (bass) i Sumner Crane (vocal, guitar). Krako vreme sa njima je svirao i gitarista Rudolph Grey. Jedan nastup su odradili pod imenom China, da bi potom promenili ime u Mars. Svirali su neobičnu varijantu freeform/noise muzike sa atipičnim bubnjevima i nadrealnom lirikom. Svi članovi benda su tvrdili da su potpuni amateri, i da se pre Mars nikada nisu bavili muzikom.
     Diskografija im nije velika; učešće na kompilaciji 'No New York' i dva EPa, kasnije objavljena zajedno kao album '78' za Widowspeak Records (u vlasništvu Lydie Lunch). Remixovana verzija '78+' (JG Thirlwell obavio remix) pojavila se 1996.
     Grupa ne postoji od 1978. 

78+  (Atavistic,1996)



...in coms

среда, 17. јул 2024.

NEWSCHOOL GARAGE & SURF 6 : Thee Headcoatees, Insect Surfers, Impala

 



THEE HEADCOATEES 
Girlsville  (Hangman,1991)
     All-female garage rock/punk band formed in Chatham, Kent, England in 1991. Thee Headcoatees were initially formed by Billy Childish as a backing group for his band Thee Headcoats. Their songs were also mainly written by Billy Childish and were usually songs that did not suit for some of his other acts. 







INSECT SURFERS 
Wavelength  (Wasp,1980)
     Insect Surfers were originally formed in the summer of 1979 in Washington DC. Touring the US extensively, they also released several independent lp's and sp's that placed as high as #25 on the national college radio charts.







IMPALA 
 Kings Of The Strip  (Estrus,1995)
     USA instro rock'n'roll band from Memphis, Tennessee formed in the early 90's.










TH.....https://www.mediafire.com/file/0wcuhp6lcvdxbbg/THEE+HEADCOATEES+Girlsville.zip/file

IS.....https://www.mediafire.com/file/1rsjlfyabjbblrw/INSECT+SURFERS+Wavelenght.zip/file

IM.....https://www.mediafire.com/file/a9xt49vmjdi3efc/IMPALA+Kings+Of+The+Strip.zip/file







уторак, 16. јул 2024.

Star Club

 


     Izuzetno uticajan (bar u Japanu) punk bend, osnovan 1977 u Nagoya-i (od 1987 premestili su se u Tokyo). Tokom dugogodišnje karijere (aktivni su i danas) prošli su kroz nebrojene promene u postavi sa pevačem Hikageom kao jedinim stalnim članom.

Cool Posers!-The Early Singles '77-'83  (Star Club,1999)


Silent Violence-The Best Of... (Speedstar,1994)



links in...

понедељак, 15. јул 2024.

A + P

 


   Malo poznati punk bend iz Starnberga u blizini Minhena. Grupa je osnovana 1979, a u njoj su svirala tri brata Prottel (Philipp i blizanci, Florian i Michael) i Felix Hofstetter. Snimili su samo jedan album, 1981, a oštra, kritički nastrojena lirika i specifičan vokal Philippa Prottela su ih izdvajali od ostalih Južno Bavarskih grupa.

A+P  (Jupiter,1981)




...in coms

петак, 12. јул 2024.

Red Scare

 


     Nezasluženo totalno zanemaren LA band (Bobbi Brat, Gene Lipin, Lad Bak, Rudy Matchinga), koji je svirao neverovatno 'crossover' deathrocka i hardcore punka. Grupa je bila aktivna od 1982 do 1984 i za to vreme su izdali samo jedan album. Na kratko su se vratili krajem osamdesetih a dalju karijeru im je prekinula smrt Bobbi Brata 1988 (rak).

Then There Were None  (Upstart,1984)



...in coms

четвртак, 11. јул 2024.

Nuns

 


     Jedan od prvih Californijskih punk bendova, koga su 1975 osnovali Alejandro Escovedo (kasnije poznat alternative country autor i izvodjač), Jeff Olener i Jennifer Miro. 1976 su prvi put nastupili uživo i ubrzo postaju lokalna koncertna atrakcija.
    CBS i Sire su bili zainteresovani za grupu ali su oni odlučili da prve singlove izdaju za male, nezavisne izdavače (415, Roscoe Records). Bend se raspada 1979. Escovedo osniva Rank & File (sa braćom Kinman iz The Dils), a Miro, VIPs.
     Osećajući da nisu sve rekli - ili žaleći da zarade laku lovu - band se ponovo okuplja 1980 (bez Escoveda), za Bomp! snimaju album, i ponovo se razilaze.
      Miro reaktivira Nuns sredinom osamdesetih, i band snima slabašan pop-new wave album 'Rumania' (PVC,1986). 1990 nova postava (Miro i Olener jedini od originalne postave) i novi LP, ovoga puta ispunjen lošim stadionskim rockom. 1993, Miro i Olener izdaju novi LP kao Nuns, pokušavajući da dopru do publike sa mlakim pop-punkom.
     Od 1997, Nuns snimaju nekoliko goth rock albuma, od kojih ni jedan nije vredan spomena.
     2012, Miro je preminula od raka.

The Nuns  (Bomp!,1980)



link in...

среда, 10. јул 2024.

Last

 


     LA bend koji je podjednsko uticao i na punk rock i na power pop. Osnovali su ga, 1976, školski drugovi Joe Nolte, Vitus Matare i Dave Harbison. Posle nekoliko promena, stabilizovali su se u postavi Matare, braća Nolt (Joe, Mike, David) i Jack Reynolds. Što se muzike tiče, svirali su mešavinu garage rocka, surf rocka, popa i psychedelic rocka. Posle tri sam-izdata singla za Bomp! snimaju debi album 'LA Explosion!', koga je kritika hvalila kao 'skoro savršen debi'.
     Drugi album, 'Look Again', snimljen je 1980, ali zbog raznih, uglavnom tehničkih, razloga, objavljen je tek 2020. Do 1985 bend su napustili David Nolte (otišao u Wednesday Week) i Vitus Matare (osnovao Trotsky Icepick), tako da se grupa raspala.
     1988, Joe i Mike Nolte obnavljaju grupu i potpisuju ugovor sa SST. Ova postava je izdala nekoliko albuma i potrajala do 1996.
     Izmedju 2005 i 2013 originalna postava se povremeno okupljala radi koncerata.

LA Explosion!  (Bomp!,1979)



...in coms

уторак, 9. јул 2024.

NEWSCHOOL GARAGE & SURF 5 : Mummies, Mono Men, Man Or Astro-Man?

 



MUMMIES
Play Their Own Songs  (Estrus,1992)
     Estrus compilation of their singles.






https://www.mediafire.com/file/jaohygmj66qiotm/MUMMIES+Play+Their+Own+Records.zip/file



MONO MEN
Sin & Tonic  (Estrus,1994)
     12 booze-fueled scorchers!






https://www.mediafire.com/file/6a7t8q2ifuqjjfg/MONO+MEN+Sin+&+Tonic.zip/file



MAN OR ASTRO-MAN 
Is It...Man Or Astro-Man?  (Estrus,1993)
     Surf, trash, spy themes and sleazy cocktail instros on Estrus.






https://www.mediafire.com/file/a5tjpklc8zra6wx/MAN+OR+ASTRO-MAN+Is+It...Man+Or+Astro-Man.zip/file

субота, 6. јул 2024.

LoneLady

 


     Julie Campbell (aka LoneLady) je muzička umetnica iz Manchestera. Muziku je počela da stvara uz pomoć četvorokanalnog kasetaša u svom stanu. Na prvim nastupima koristila je samo gitaru i ritam mašinu, da bi kasnije formirala četvoročlani prateći bend.
     2009 privlači pažnju Warp Records, koji joj 2010 objavljuju debi LP, 'Nerve Up'. Album je ocenjen od strane kritike kao briljantan i jedinstven.
     Njenu muziku karakteriše lo-fi, ekonomičan pristup, a sama je izjavila da voli da koristi osnovne alatke, telecaster, ritam mašinu i osmokanalni rekorder, zato što je to prisiljava da bude ekonomična i inventivna.
     Na sledećim albumima (pogotovo na hvaljenom 'Hinterland'), dance i funk uticaji dolaze do izražaja. Njen poslednji LP, 'Former Things', objavljen je 2021.

Nerve Up  (Warp,2010)


Hinterland  (Warp,2015)


Former Things  (Warp,2021)



...in coms

C Cat Trance

       Post-punk bend iz Nottinghama, koga je osnovao John Rees Lewis, po napuštanju Medium Medium. U grupi je svirao i originalni bubnjar M...